Sanering av dødsbo

Sanering av dødsbo

Ved dødsfall er det ikke uvanlig at boligen til den avdøde kan holde flere uønskede lukter. Alt fra innestengt luft, til rester fra selve dødsfallet, urin, tobakk, gammel mat eller annet som ikke har blitt rengjort eller absorbert i konstruksjonen.

I Jesting Eiendomsservice har vi spesialisert oss på sanering etter dødsfall. Gjennom årene har vi utført arbeid av alle slag, og har i dag samarbeid med flere bobestyrere, offentlige etater og forsikringsselskaper. Vi stiller oss også tilgjengelige for privatpersoner som trenger hjelp med sanering av dødsbo.

Identifisere kilden

Sanering av dødsbo er en finurlig jobb som krever bruk av riktig utstyr og metodikker som er sikret å gjenopprette et godt inneklima i dødsboet. Før vi kan begynne med å fjerne lukten som har satt seg i luften vil det være viktig å avklare kilden eller kildene til den vonde lukten.

I Jesting Eiendomsservice kan vi benytte flere smarte teknikker og moderne utstyr for sanering av dødsboer. Vi sørger for å fjerne den vonde lukten som sitter igjen, og stiller boligen klar for ny overtagelse.

Sanering etter dødsfall

Avhengig av hva som forårsaket dødsfallet til den avdøde, vil vi sette opp en plan over nødvendige tiltak som må utføres for at inneklima i boligen skal være optimalt for beboere. Sanering etter et dødsfall kan innebære alt fra tømming av leiligheten og desinfeksjon, til mer omfattende tiltak som å skifte ut vegger, legge nye kabler m.m. I noen tilfeller kan situasjonen være nødvendig å fjerne alle spor fra dødsfallet, mens andre ganger er det ikke sikkert at selve dødsfallet har hatt en stor påvirkning på omgivelsene rundt.

Håndtering av de pårørende

Sanering etter dødsfall er et fagfelt som innebærer at arbeidet blir skreddersydd etter hvert enkelt tilfelle. Etter mange år i bransjen har vi også god erfaring med håndtering av de pårørende. Vi kan svare på spørsmålene du måtte ønske, eller vi kan la arbeidet foregå uten detaljer eller deling av informasjon. For å sikre at arbeidet utføres under diskrete forhold, ankommer vi i firmabiler uten logo.

Sanering av dødsbo med hensyn til miljøet

Ettersom bevisstheten om helse- og miljøpåvirkningen av rengjøringsmetoder øker, er det også en voksende etterspørsel etter miljøvennlige tilnærminger til luktsanering. Vi har har tilpasset oss denne utviklingen og benytter oss av metoder og produkter som er skånsomme mot helsen og miljøet, samtidig som de opprettholder effektiviteten.